zondag 27 oktober 2013

Mastenbosloop

Om niet altijd alleen te lopen zijn wedstrijden zoal de Mastenbosloop (10 miles) mooie gelegenheden om toch kilometers te malen. Het Mastenbos is een plaats waar ik af en toe wel eens een rondje loop om dan nadien huiswaarts te keren. Bekend terrein dus.
Enkele uren voor de start waren er veel twijfels bij ons: de weersvoorspellingen gaven aan dat er een stevige wind annex stortbuien op komst waren, en we dachten dan ook dat de kans groot was dat dit evenement niet zou doorgaan door het voorspelde stormweer.
Zo'n sites als buienradar zijn dan wel handige hulpmiddelen doch wat bleek: de voorspelde herfststorm is uiteindelijk helemaal niet tot in Kapellen geraakt. Moeten ze mij toch eens uitleggen hoe ze het weer in Kapellen zo goed kunnen manipuleren!
Enfin: ik moest 30 km lopen , en die eerste 16 waren dus niet meer dan een onderdeel van een training. Ondanks het voorspelde slechte weer waren er toch veel deelnemers, en dat is altijd goed voor de organisatoren.
De "wedstrijd" dan: ik heb altijd gelopen in de harstlagzone rond 145 BPM... Frusterend om zien hoeveel mensen je dan voorbijsteken, dat is toch wel op je tanden bijten om toch niet eens even door te trekken. Maar ik heb het beestje in mij kunnen temperen. Een mooie wedstrijd in een mooi bos trouwens!
Pascale moest ergens finishen in de buurt van 1:25:00 en dat is haar ook gelukt. Haar tijd: 1:23:56....dat is echt wel zeer goed! Mijn vermaledijde echtgenote kon het dan ook niet nalaten om even de spot met mij te drijven bij de aankomst. Mijn wraak zal zoet zijn op 24/11! Maar ik zal mijn best moeten doen om voor haar te finishen als ik dit resultaat zie.
De resterende km heb ik met behulp van een gelleke relatief vlot verteerd. Benieuwd hoe stijf ik morgen zal zijn. De man met de hamer probeerde me nog in te halen net voor ik thuis was, doch hij was net te laat... Maar het scheelde echt niet veel!
Nu nog 2 loodzware weken en dan begint de tapering. Het wordt tijd want die lange trainingen vergen toch wel veel van het lichaam en de geest.
De winnaar van deze ten miles was Tycho, nog een oude bekende van Brtc! Waar is de tijd dat ik samen met hem ging trainen...ik kan hem al heel lang niet meer bijhouden.
Proficiat Tycho!
Raf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten