zaterdag 14 september 2013

Energizer night and wet run

Vrijdag de dertiende...zou je dan wel meedoen aan een wedstrijd? Dat brengt toch ongeluk? Eigenlijk viel dat allemaal wel goed mee, enkel de hemelsluizen was men vergeten dicht te doen. Dat merkte je ook op de vele paadjes die vaak leken op een modderpoel. An VB had beloofd om de sluizen te sluiten, doch blijkbaar beschikte ze niet over de juiste afstandsbediening. Jammer. Voor de rest is dit eerder een evenement dan een wedstrijd. Vele deelnemers, smalle paadjes en de duisternis maken dat je echt niet kan lopen zoals je dat zelf wil. Maar dat is ook niet de bedoeling: iedereen krijgt een headlight en T-shirt, er is veel randanimatie en dat allemaal samen zorgt voor een unieke sfeer.
Pascale had enkele collega's mee uitgenodigd, zodat ook zij eens konden proeven van dit gebeuren. Sommigen hebben we wel niet gevonden door de grote drukte, maar ze zullen zich ook wel geamuseerd hebben.
Zelf heb ik er een fartlek van gemaakt. Af en toe eens stevig versnellen, om dan rustig te joggen omdat je niet voorbij kon of omdat er iets moois te zien was. En je moest goed uitkijken, want je voet of enkel is snel verzwikt op een of andere oneffenheid.
Pascale hield het op een kort duurloopje met aandacht voor een babbeltje onderweg. Wat wel opvalt is dat je dit soort afstand uitermate goed verteerd, de loopconditie is duidelijk veel beter dan enkele maanden geleden, ook al trainde ik toen voor een 1/4 triatlon.
Al bij al is dit een leuk evenement, dat zie je ook aan het aantal deelnemers (7.000). Het zet mensen aan om de loopschoenen (best niet hun spiksplinternieuwe...) aan te trekken en dat is toe te juichen.
Raf
www.energizernightrun.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten